Dudaktan Kalıcı Dolgu Çıkarılması

Ne yazık ki, bazı hekim olmayan kişiler tarafından, vücuda uygun olmayan ve asla enjekte edilmemesi gereken bazı maddeler veya eskiden kullanılsa da artık kullanılmayan silikon içerikli ürünler, vücudun çeşitli bölgelerine, özellikle de dudağa uygulandıysa çok kötü görünüme neden olabilmekte. Aslında, kötü görüntü en şükredeceğimiz sonuç. Çünkü daha kötüsü allerjik reaksiyonlardan enfeksiyona kadar, bir sürü tedavi edilmesi zor duruma sebep olabilir.

Bu maddelerin maalesef belli ilaçlarla eritilmesi mümkün olmamaktadır. Özellikle dudakların ince derisi ve renkli oluşundan, bu bölgedeki kalıcı dolgular, diğer bölgedekilere göre çok daha kötü görünebilmektedir. Bu durumda tek çare, dudağın gerekli kısımlarından kesi veya kesiler yaparak dolguların cerrahi olarak çıkarılmaya çalışılmasıdır. Bunların tamamen temizlenebilmesi çoğu zaman mümkün olmasa da, en azından kötü görüntüye neden olan kısımların azaltılması tatmin edici olabilir. Işlem sırasında, dudaktaki diğer anatomik yapılara zarar vermemeye özen gösterilmeli, mükemmeldense, en mümkün olan hedeflenmelidir.

Ameliyat sonrası önemli ölçüde problem azalsa da, hastalar muhteşem şekilli dudakları olmayabileceğini kabul etmelidir. Dudakta yapılan kesiler genellikle iz bırakmadan iyileşecektir. Eriyen dikişler atıldığından, dikişlerin alınması gerekmeyecektir. Hastaların 1 hafta süre ile antibiyotikli krem ile yara bakımı yapmaları önerilir. Yaralar iyileştikten en az üç ay sonra, dudakta şekil bozukluğu olup olmadığı değerlendirilir, gerekiyorsa geçici dolgu ile desteklenebilir.